Протягом грудня з Херсона евакуювали шість з половиною тисяч людей — МВА

1 год назад 0

Протягом грудня з Херсона евакуювали шість з половиною тисяч людей. Чотири тисячі вивезли потягами, ще дві з половиною — автобусами. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса  начальниця Херсонської МВА Галина Лугова.

Людей з Херсона евакуюють щодня, говорить начальниця міської військової адміністрації.

"Жителів міста вивозять волонтери, є організовані владою потяги, автобуси для евакуації. Протягом грудня вдалось вивезти 30 маломобільних людей, яких розмістили у спеціальному відділенні в іншому місті", — каже Галина Лугова.

За словами Лугової, у Херсоні ще залишились понад 400 людей, які є на обліку соціальних терцентрів як маломобільні, та не бажають евакуюватись.

"На евакуацію потрібна письмова згода. Людей, які не бажають евакуюватись, працівники соціальних терцентрів обслуговують вдома",  — говорить Галина Лугова.

Що відомо

  • З 1 грудня Укрзалізниця до евакуаційного потягу "Херсон-Хмельницький" додала чотири додаткових плацкартних вагони.
  • На Хмельницький залізничний вокзал щодня з 25 листопада прибуває евакуаційний потяг з Херсона. Пасажири — люди, які полишають свої домівки через щоденні обстріли міста. На пероні переселенців зустрічають волонтери-студенти з Херсонського національного технічного університету аби допомогти херсонцям і не розгубитися на новому місці.
  • Щодня на Херсонському залізничному вокзалі збираються люди, які евакуаційним потягом виїжджають до Хмельницького. За рейс у чотирьох плацкартних вагонах відправляється до 200 людей.