Проєкт реконструкції дитсадка на Херсонщині будуть розробляти фігуранти кримінальної справи

2 месяца назад 0

На виготовлення проєктно-кошторисної документації для реконструкції дитячого садка в селі Чкалове Великоолександрівської громади Херсонщини витратили 946 000 гривень.
Про це свідчить договір, опублікований на порталі державних закупівель “Prozorro”.
Підрядником стало полтавське ТОВ “ВП Укрпроєктбуд”, зареєстроване у жовтні 2023 року. Засновниками фірми є Юрій Бєлодєд та Руслан Русанов.
За даними порталу YouControl, за майже п’ять місяців свого існування ТОВ “ВП Укрпроєктбуд” отримало вісім підрядів на загальну суму понад 2,5 мільйона гривень. А перший підряд було отримано через три тижні після створення ТОВ “ВП Укрпроєктбуд”.
Засновниками фірми є Юрій Бєлодєд та Руслан Русанов. Окрім ТОВ “ВП Укрпроєктбуд” вони є власниками ще близько десяти компаній, які займаються діяльністю у сфері архітектури.
Деякі з цих компаній є фігурантами розслідувань ЗМІ. А деякі з фірм, зокрема, ТОВ “Укрсервіспроект”, ТОВ “Неоінжиніринг” та “УСП “Мегаполіс” є фігурантами кримінальної справи, яка стосуються привласнення та розтрати коштів.
Зазначимо, що договір на створення проєктно-кошторисної документації для реконструкції дитсадка у Чкаловому було украдено без використання електронної системи закупівель, що обумовлено дією режиму воєнного стану.