"Мамині квіти" у Херсоні

4 года назад 0

Виставка картин під назвою "Мамині квіти" відкрилась у Херсонській обласній бібліотеці для юнацтва імені Бориса Лавреньова до 100-річчя від дня народження художниці Олександри Лозової-Шапко.
Ідея зробити виставку виникла у сина майстрині — Юрія Шапка. Скульптор і художник говорить, хотів зробити це давно і показати творчість своєї матері широкому загалу. За словами чоловіка, його мама — Олександра Лозова-Шапко усе життя присвятила родині, тільки після сімдесяти років вперше взяла до рук пензля.
Виставка в нас називається "Мамині квіти". Мені хотілось віддати шану своїй матері, яка дала мені не тільки життя, але і зробила мене фактично фаховою людиною-художником. Вона в мене була така колоритна, яскрава фігура і я зробив дуже багато її портретів як живописних, так і скульптурних", — розповів Юрій Шапко.
Виставка "Мамині квіти" у бібліотеці імені Бориса Лавреньова триватиме місяць. Завідувачка відділу мистецтв Юлія Калмикова говорить, її вразила майстерність Олександри Лозової- Шапко: " Вони такі живі, різнобарвні — це квіти степу. Можливо це показово, але в будь-якому віці починати свою творчість не пізно. Головне, що в тебе цей талант є, то треба тільки його розкрити і показати ", — розповіла Юлія Калмикова.
За матеріалами Суспільне. Херсон