Рада оборони Херсонщини заборонила родинам з дітьми в’їзд до низки населених пунктів через обстріли — голова ОВА

1 год назад 0

4 квітня відбулось друге засідання ради оборони Херсонської області, під час якого прийняли рішення заборонити родинам з дітьми в'їзд до низки населених пунктів регіону через російські обстріли.

Про це повідомив у Telegram голова ОВА Олександр Прокудін.

За словами Прокудіна, останнім часом спостерігається тенденція повернення родин до домівок. Але вони повертаються до зони активних бойових дій, каже голова ОВА, і ситуація доходить до абсурду: правоохоронці звідти евакуюють дітей, а у зворотному напрямку діти повертаються.

"Наголошую, дітям не місце у зоні бойових дій, тому рада оборони прийняла рішення заборонити в’їзд родин з дітьми через загрозу через загрозу життю дітей внаслідок постійних російських обстрілів на територію таких населених пунктів – Кизомис, Велетенське, Берегове, Янтарне, Дніпровське, Білозерка, Приозерне, Комишани, Зимівник, Антонівка, Придніпровське, Садове, Микільське, Понятівка, Токарівка, Новотягинка, Іванівка, Тягинка, Львово, Ольгівка, Бургунка, Миколаївка, Одрадокам’янка, Козацьке, Веселе, Берислав, Новоберислав, Зміївка, Червоний Маяк, Новокаїри, Республіканець, Милове, Качкарівка, Саблуківка, Дудчани, Гаврилівка, Михайлівка, Золота Балка, Осокорівка", — говорить Олександр Прокудін.

Також рада прийняла рішення про заборону відвідування кладовищ та місць поховань, а також заборону проведення богослужінь у церквах у період комендантської години та скупчення населення під час великодніх свят.

"Перше рішення обумовлене мінною небезпекою, друге – підступністю армії РФ, яка може скористатися скупчення людей і завдати удару з авіації чи важкої артилерії", — каже голова ОВА.

Крім цього, під час засідання прийняли рішення продовжити термін дії дозволу на продаж алкоголю ще на один місяць.

"Тобто до 15 травня в області алкоголь будуть продавати з 10:00 до 15:00. Спостерігаємо за динамікою злочинності, поки у нас є всі підстави продовжити торгівлю", — говорить Прокудін. Що відомо

  • Впродовж 3 квітня російська армія 61 раз атакувала територію Херсонської області. Застосувала 224 снаряди.
  • 3 квітня на Херсонському напрямку російські війська не вели активних дій, нарощували оборонні спроможності, а також обстріляли Антонівку та Херсон.
  • Вдень 3 квітня російські війська обстріляли лікарню в Херсоні. Пошкоджені понад два десятки вікон та паркан навколо закладу. На момент обстрілу в лікарні перебували більше ніж 200 пацієнтів. Загиблих та поранених немає