Разом із окупантами на лівобережну Херсонщину втекла староста села Шляхове Ольга Бабіч

1 год назад 0

Разом із російськими загарбниками на лівобережну частину Херсонщини перед звільненням Бериславської територіальної громади втекла староста села Шляхове Ольга Бабіч. Через її зникнення у селі були змушені призначити в. о. старости.

Про це повідомляє .

Як розповів ЦЖР начальник Бериславської міської військової адміністрації Олександр Шаповалов, Ольга Бабіч виявилася єдиною старостою в громаді, яка зникла після її звільнення 11 листопада 2022 року. Замість неї обов’язки старости зараз виконує Ірина Танасогло.

«Ольга Бабіч єдина наша староста, яка зникла. Восени вона мені телефонувала з Нової Каховки і говорила, що працюватиме на своїй посаді дистанційно, з цього міста. Але про це не було й мови. Де вона зараз – невідомо. Тому ми були змушені замість неї призначати нову людину», – сказав Шаповалов.

У соцмережах ще влітку 2022 року повідомлялось про те, що староста Шляхового Ольга Бабіч співпрацює з російськими загарбниками. Сама вона під час спілкування з ЦЖР це заперечила.

«Для виїзду [на окуповану лівобережну Херсонщину] у мене були підстави. Зараз я в Каховці і всілякими способами продовжую допомагати нашому селу та в. о. старости, спілкуюсь з усіма. Я не співпрацювала і не співпрацюю з росіянами. Я присягу давала своєму народу і їх не покинула. А те, що ми стали заручниками ситуації то це не зрада, а виживання», – пояснила ЦЖР Ольга Бабіч.

ЦЖР попросив прокоментувати її слова в. о. старости села Шляхове Ірину Танасогло. Вона запевнила нас, що востаннє спілкувалася з Бабіч приблизно три тижні тому назад і відтоді з нею не розмовляла.

«Ми спілкувалися з нею по роботі. Ольгу Бабіч цікавило яке життя в селі, чи є вода. Вона приймала участь в житті села. А чи співпрацювала вона з росіянами я не знаю, цього ми не знаємо і не бачили», – запевнила Ірина Танасогло.

Втім, Ользі Бабіч вірять далеко не всі жителі Бериславської громади. «Нікуди не тікали ті старости, совість яких чиста. Всі вони залишились на своїх місцях і продовжують працювати. А ось староста Шляхового чомусь поспіхом виїхала перед звільненням правобережної Херсонщини до окупованої Нової Каховки і залишається там. Якщо Бабіч не співпрацювала з росіянами, навіщо їй було тікати на лівий берег?» , – на умовах анонімності сказав один із жителів Бериславської громади.

Бабіч Ольга Василівна, 26 квітня 1978 року народження, до свого призначення старостою Шляхового деякий час працювала спеціалісткою і секретарем Шляхівської сільради. В 2010 році її обрали депутаткою сільради від «Партії регіонів».

Як повідомляв ЦЖР, перед звільненням правобережної Херсонщини зі свого села втекла гауляйтерка Токарівки Дар’ївської громади Херсонського району Лідія Шарварли. Однак у Росії її родину прийняли вкрай непривітно: зрадникам виділили розвалену хату у Краснодарському краї.