Рецидивіст з Херсонщини душив жінку, бо не сподобався її вигляд

2 года назад 0

Рівненський райсуд позбавив волі на 3 роки мешканця Херсонщини Миколи К. за хуліганство. Він напав на мешканку Рівненської області Катерину М. на вулиці та почав душити, бо йому не сподобався її зовнішній вигляд. Окрім «строку» херсонець має заплатити жінці 12 тис. грн моральної шкоди.
Як повідомляє zaxid.net, Микола К. раніше судимий за крадіжки автомобілів та «іншого майна», а також за втечу з-під варти. У лютому 2020 р. вийшов з Катеринівської виправної колонії. А 31 серпня того ж року він так створив конфліктну ситуацію із жінкою, зовнішній вигляд якої йому не сподобався.
На вулиці він схопив її руками за шию і душив, доки не втрутився інший чоловік. Катерина М. розповіла на суді, що нападник «поводився вкрай зухвало». Його затримали, і з вересня 2020 року Микола К. перебуває в місцях позбавлення волі, оскільки він мав непогашену судимість. У листопаді 2020 року, коли чоловік перебував під слідством щодо нападу на жінку, він отримав ще один вирок за крадіжку.
Потерпіла вимагала від нього відшкодування 750 грн. матеріальних збитків та 50 тис. грн моральних. Суддя Рівненського райсуду Михайло Таргоній задовольнив цивільний позов частково — 12 тис. грн моральної шкоди та 750 грн матеріальної.