Ректор Херсонського Національного технічного університету відзначає ювілей

6 лет назад 0

16 березня відзначає свій сімдесятирічний ювілей Юрій Миколайович Бардачов, ректор Херсонського Національного технічного університету, вчений в області автоматизованих систем, доктор технічних наук, професор, Заслужений діяч науки і техніки України, почесний громадянин Херсона.

 

 Юрій Миколайович Бардачов народився 16 березня 1948 року в Херсоні. У 1966 році закінчив середню школу із золотою медаллю. З 1966 року по 1971 рік навчався в Харківському інституті радіоелектроніки. У 1971-1973 роках проходив службу в лавах Радянської армії. Трудову діяльність розпочав в 1973 р в Херсонській філії Одеського технологічного інституту харчової промисловості інженером кафедри автоматизації виробничих процесів. З 1974 асистент цієї кафедри. У 1976-1980 роках навчався в денній аспірантурі при Ленінградському інституті текстильної та легкої промисловості. Після закінчення навчання  працював в  Херсонськ ій  філі ї ОТІХП. У 1980 році захистив кандидатську, а в 1993 — докторську дисертацію. З 1993 року — завідувач кафедри вищої математики, з 1996 — ректор Херсонського національного технічного університету 

 

Основний напрямок наукової діяльності Юрія Миколайовича Бардачова пов'язано з розробкою математичного, алгоритмічного, програмного, інформаційного забезпечення комп'ютерних та автоматизованих систем. Він — автор численних наукових робіт, в тому числі — понад 20 монографій і підручників Має великий досвід з навчально-методичної та науково-дослідної роботи. Брав участь в десятках міжнародних науково-технічних конференціях.

Під керівництвом Юрія Миколайовича Бардачева проведена реорганізація структури Херсонського Національного технічного університету, що зробило його провідним навчальним, науковим  та культурно-просвітницьким центром Таврійського краю. При ньому були встановлені ділові контакти з рядом зарубіжних вузів і фірм.

Сьогодні в цьому навчальному закладі здійснюється підготовка висококваліфікованих інженерів, економістів, менеджерів, бухгалтерів, фінансистів, програмістів, кадрів для державної служби та органів місцевого самоврядування.

Університет виконує науково-дослідні роботи для підприємств і організацій машинобудування, текстильної, харчової та легкої промисловості,   кібернетики, електроніки, менеджменту, економіки, комп'ютерних наук.  

У 2019 університет відзначить свій 60-річний ювілей.

За високі показники в навчальній, науковій, методичній і виховній роботі університет має численні нагороди.  

Юрій Миколайович Бардачов особистість широко різнобічна. Він справжній цінитель і меценат високого мистецтва. Незважаючи на те, що його стихія — точні науки, він любить театр, художню літературу, добре розбирається в мистецтві, особливо в живописі.   Всіляко сприяє розвитку художньої самодіяльності в університеті, яка відома далеко за межами вузу. Часто виступає в ролі організатора різних виставок і культурно-масових заходів. Добре орієнтується в політиці. З цікавістю стежить за розвитком подій в країні та світі. Завжди відстоює свою точку зору, не уникає дискусій.

Нагороджений орденом України "За заслуги" III ступеня; Почесними грамотами Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України, Подякою Президента України, орденами "За трудові досягнення" IV ступеня, Святого Дмитра Солунського IV ступеня, орденом — хрестом УПЦ КП «Святий рівноапостольний князь Володимир» III ступеня, медаллю Міжнародної Кадрової Академії "За досягнення в науці ", дипломами Міжнародного відкритого рейтингу популярності" Золота Фортуна "

 Юрій Анісімов, Заслужений журналіст України