Ремонт у колонії. На Херсонщині облаштовують індивідуальний простір для засуджених

2 года назад 0

Індивідуальний простір для засуджених. У Дар’ївській виправній колонії № 10 почали облаштовувати нові умови утримання тих, хто відбуває покарання. Наразі переобладнали перший поверх одного з корпусів, на другому поверсі – ремонт. 

У відділенні соціально-психологічної служби існує система багатомісних гуртожитків. таких умовах відбувають покарання засуджені. Тут є кілька спалень, гігієнічна кімната, інші приміщення.

"В установі засуджені утримуються у відділеннях соціально-психологічної служби. Приблизно по 50 чоловіків. Норми житлової площі — не менше 4 кв. метрів на особу", — каже заступник начальника Дар’ївської виправної колонії № 10 Андрій Михайлюк.
Відповідно до рекомендацій європейської комісії з прав людини такі приміщення у Дар'ївській виправній колонії почали перебудовувати. Їх мають замінити маловмісні гуртожитки та блокова система.
У кожній спальній кімнаті — санвузол. Нині повністю облаштували перший поверх одного з відділень. Тут проживають 12 засуджених, серед них Олександр. Хлопець відбуває покарання за викрадення автівки. Він отримав термін 5 років 6 місяців, наразі відбув більшу частину.

"Насправді у порівнянні зі старими умовами все набагато чистіше, акуратніше. Приємніше жити у комфорті. Навіть трошки домашнього затишку, якщо ви помітили. Зміни мені подобаються",  — говорить Олександр.Нові умови утримання враховують усі потреби засуджених, не лише фізіологічні, а й психологічні та емоційні, розповідає психологиня установи Ірина Пагулич.

"Створено достатній індивідуальний простір у спальних приміщеннях. У мікроколективі набагато простіше знайти порозуміння і побудувати позитивні взаємостосунки. Процедури гігієнічні можна здійснювати в окремих кімнатах, що забезпечує приватність особистості. Також у відділенні є кімната психоемоційного розвантаження, де психологи працюють із засудженими", — розповіла психологиня Дар’ївської виправної колонії № 10.
Окрім житлового приміщення відремонтували й внутрішній двір. Наразі ремонтують другий поверх — здати його планують влітку. Наразі на території цієї колонії розміщені також СІЗО і лікарня, загалом 700 мешканців.

Суспільне Херсон