Рятувальники продовжують інформувати населення щодо правил пожежної безпеки

4 месяца назад 0

Інформування населення важлива складова запобігання надзвичайних ситуацій для Головного управління ДСНС України у Херсонській області.
Фахівці Херсонського районного управління спільно з представниками поліції та служби у справах дітей, продовжують проведення рейдів серед громадян з метою запобігання виникнення надзвичайних ситуацій пов’язаних з пічним опаленням та використанням несертифікованих опалювальних електроприладів.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС Херсонської області.

У морози, як правило, зростає кількість пожеж, пов’язаних саме з порушенням правил користування та несправністю пічного опалення. Найчастіше пожежі виникають через перегрів та при тривалій експлуатації печей, що влаштовані з порушеннями, як самої печі, так і димарів.

Тож, щоб уникнути лиха, необхідно дотримуватися правил безпеки:
— не допускати перегріву печей, слідкувати, щоб не було в стінах печей і димарів тріщин та своєчасно їх ремонтувати; 
— на підлозі з горючих матеріалів перед топковими дверцятами необхідно прибити металевий лист розміром 50х70 см; 
— не користуватися для розпалу печей легкозаймистими рідинами, приставляти ліжка або вішати на нагріті поверхні ковдри, сушити дрова, залишати прилади, що топляться, без нагляду, доручати слідкувати за розпалюванням  печей дітям. 

При виникненні пожежі необхідно негайно викликати вогнеборців за номером 101, адже кожна хвилина має вирішальне значення!