Рівненщина стала тимчасовим домом для 54 тисячі переселенців, дві тисячі яких з Херсонщини

1 год назад 0

54 тисячі переселенців нині проживає на Рівненщині, дві тисячі яких з Херсонщини. Люди бояться повертатись у рідну область через постійні обстріли тому Рівненщина для них стала тимчасовим домом. Кажуть, важко адаптуватись на новому місці, важлива підтримка земляків та волонтерів. Останні допомагають ВПО продуктовими наборами. Подробиці у сюжеті.

Світлана вимушено покинула свою домівку на Херсонщині. Проживала у Скадовському районі. Майже рік жінка з родиною, живе у новому місті.

Повернутися назад, до рідної домівки родина не може. У їхньому будинку живуть російські військові.

Сьогодні жінка прийшла отримати допомогу від волонтерів. Продуктові набори ніколи не зайві.

Такі заходи волонтери намагаються організовувати регулярно. Зокрема, це не тільки продуктові набори, але й ліки, розваги для дітей та інше.

Дуже часто подібну допомогу волонтери впроваджують своїми власними силами. Або ж шукають підтримки від більш глобальних організацій.

Цього разу допомогу отримали 100 внутрішньо переміщених осіб з Херсонщини. Нагадаємо, у Рівному також працюють кілька центрів, де переселенці можуть отримати гуманітарну допомогу, а саме одяг та гігієнічних засобів. Працюють такі центри у ПК Текстильник, БК Хімік.