Рівненські енергетики допомагають повертати світло на деокуповану Херсонщину

2 года назад 0

    На звільнених територіях Херсонської області енергетики оперативно розпочали відновлювальні роботи.
Долучились до херсонських колег та постійно працюють над відновленням подачі світла до будинків абонентів спеціалісти з Рівненського, Житомирського, Кіровоградського та Чернівецького обленерго.
Відступаючи із захоплених територій росіяни замінували велику кількість земель, приміщень та споруд, тож робота комунальників значно ускладнюється та є вкрай небезпечною. Працюють вони у команді із рятувальниками та військовими.
На Херсонщині наразі працюють монтери з Млинівського та Дубенського районів, вони прокладають лінії вже близько 2 місяців. Загалом у Херсонській області знаходяться 23 спеціаліста з Рівненщини, допомагає їм 8 одиниць техніки.
Щоденно вони ліквідовують обриви дротів та захисних тросів, встановлюють нові електроопори та ізолятори для Херсонобленерго, а також прокладають ліній для передання струму.
Вже вдалось відновити роботу п’яти підстанцій, встановити проміжні дволанцюгові опори для сталеалюмінієвих проводів загальною протяжністю понад 96 км, відремонтувати майже 16 км електромереж.