«Рівний з рівним»: Вже 439 кандидатів у помічники ветеранів долучилися до проєкту Мінветеранів

7 месяцев назад 0

В Україні триває розвиток експериментального проєкту Мінветеранів із впровадження інституту помічника ветерана в чотирьох пілотних регіонах. На 400 запланованих посад помічників вже є 439 кандидатів, а на Вінниччині перші підготовлені 19 фахівців вже стають до роботи.

Про це повідомила генеральний директор Директорату стратегічного планування та євроінтеграції Мінветеранів Світлана Березіна.

“На сьогодні маємо 439 кандидатів, які виявили бажання стати помічником ветерана, на 400 запланованих посад. Найбільше таких бажаючих на Вінниччині – 119, та Львівщині – 109 особи. Наразі тривають співбесіди другої хвилі з кандидатами у громадах Вінницької, Миколаївської, Дніпропетровської та Львівської областях. Вже 181 кандидатів пройшли другий етап відбору та невдовзі розпочнуть профільне навчання у Центрах ветеранського розвитку” , – розповіла Світлана Березіна.

Середній вік кандидатів у помічники ветерана – 43 роки, майже половина з них – жінки. Всі мають вищу освіту.
На Миколаївщині вже завершилося навчання першої групи з 23 майбутніх помічників ветеранів. Всі вони отримали сертифікати та невдовзі будуть працевлаштовані у своїх громадах.

Сьогодні, 26 вересня, стартує навчання в Центрі ветеранського розвитку в Дніпрі для 21 слухача, а у Львівській області триває навчання для першої групи із 25 кандидатів у помічники ветерана. Їхня підготовка триватиме до початку жовтня.

“Крім того, до спершу заявлених чотирьох регіонів – учасників “пілоту” із запровадження інституту помічника ветерана – додатково долучаються громади Сумської, Полтавської, Закарпатської, Харківської, Київської областей та міста Києва. Також Мінветеранів за підтримки міжнародних донорів організувало та провело дві хвилі навчання для тренерів майбутніх помічників ветеранів. Після завершення “пілоту” проєкт буде масштабований по всій Україні, загалом до кінця 2024 року плануємо підготувати 15 тисяч помічників” , – зазначила Світлана Березіна.