Роси не вистачає кадрів не лише в окупованих регіонах

2 месяца назад 0

На окупованій частині Херсонщини є вакансії для представників будь-яких спеціальностей. Від водія — до банківського працівника. А от бажаючих зайняти ці вакансії практично немає.

Наприклад, окупаційний «Екологічний оператор Херсонської області» шукає водіїв категорії С для роботи на сміттєвозах у Каховці. Водійське посвідчення і паспорт вимагають виключно російські. Окупаційному «Облводканалу» для роботи у тому ж місті потрібен бухгалтер. А у окупаційної центральної бібліотеки Каховського «муніципального округу» немає навіть спеціаліста відділу кадрів. Хто прийматиме на роботу бухгалтера, бібліографа, охоронця фонду та бібліотекарів, яких також шукають, незрозуміло.

Окупаційному відділенню російського «Промсвязьбанка» у Нижніх Сірогозах потрібні касир і менеджер по роботі з клієнтами. Обіцяють від 50 тисяч зарплати, премії, матеріальну допомогу на дітей і 13-ту зарплатню. Зарплату від 100 тисяч рублів обіцяє окупаційне управління Федеральної служби судових приставів по Херсонській області тим, хто захоче працювати молодшими судовими приставами у Генічеському, Чаплинському, Новотроїцькому і Скадовському «муніципальних округах». У прес-службу окупаційного головного управління МНС Росії по Херсонській області потрібен працівник з «навичкою написання статей та вмінням працювати з фото і відеоконтентом». «Брак досвіду не завада — важливий талант, вміння, а головне — бажання працювати!» — вказано в оголошенні.

Разом з тим брак спеціалістів окупанти відчувають і у себе вдома. Наприклад, у галузі культури Росії зараз не вистачає 16200 спеціалістів. Про це було заявлено на пленарному засіданні Держдуми. Заманити працівників росіяни не можуть навіть обіцянкою великих грошей. «Спеціаліст, який приїде на роботу у село або мале місто, зможе отримати одноразову виплату у мільйон рублів, а на Далекому Сході, Донбасі і Новоросії ця сума буде вдвічі більшою», -нагадує про спеціальну програму для працівників культури окупаційне «Херсонское агентство новостей».

Богдан СТРАЖАК,