«Росія б’є з гармат. У вас є 10 секунд до прильоту». Український футболіст – про ситуацію у Херсоні

8 месяцев назад 0

Колишній український захисник ФК "Львів" Олексій Дитятьєв, який у липні залишив клуб і став навчатися у Києві на тренера, розповів про поїздку на південь нашої країни. За словами 34-річного футболіста, у нього знайшлося небагато часу, щоби на 4 дні вирушити до Херсона.

Дитятьєв з колегою займаються волонтерством і допомагає пенсіонерам, що залишилися на прифронтовій лінії. Олексій зізнався, що життя в Херсоні дуже важке.

"Росіяне знаходяться на іншому березі річки, тобто менш ніж за кілометр від центру Херсона. Щодня артилерія обстрілює місто і від снарядів складно сховатися. Вони стріляють з гармат, і у вас є максимум 10 секунд від пострілу до вибуху снаряда. І так день за днем, практично година за годиною. Життя там драматичне", – зазначив гравець в інтерв'ю польському виданню 

Дитятьєв зізнався, що присутній страх не завадив йому особисто побачити, яка ситуація у місті.

"Я хотів допомогти, і думаю, що зробив це. На початку війни, коли росіяни зайняли Херсон, доставити щось було неможливо, тому що не було коридору для допомоги мирному населенню. Щодо безпеки, у нас був відповідний одяг, бронежилети, але не було зброї, тому що її мають лише солдати, які проходять службу в армії", – сказав Олексій.
Як повідомлялось, на зборах Туреччини Олексій Дитятьєв  із флагштока прапор Росії, який був вивішений поряд з українським прапором.