Росіянам сподобалось побувати в окупованому Каланчаку

3 недели назад 0

«Офтальмолог з Мордовії оглянув близько 1300 жителів Каланчацького округу»,  — повідомляє окупаційний телеграм-канал «Шефская помощь/Херсонская область». Мова про молодого спеціаліста Александра Клочкова. Він став другим офтальмологом з Мордовії, який працював у Каланчацькій лікарні. Крім огляду, пишуть, провів близько 20 операцій з видалення папілом і атером.

«Я був радий побувати у Каланчаку і вдячний за надану можливість надати кваліфіковану офтальмологічну допомогу жителям підшефного регіону»,  — сказав порушник державного кордону України пропагандистам. Про те, що цю допомогу надавали без нього і далі б продовжували це робити, якби не окупанти, мабуть, і не подумав.Сподобалось в окупованому українському селищі і непроханому гостю з Тобольська Алексею Нікулєнко (він же — репер Троян). В окупаційну Каланчацьку школу № 1 його покликали для «патріотичного виховання і почуття приналежності до Батьківщини, а також поваги до Ті історії і традицій», повідомила окупаційна адміністрація.

Троян — ще той «вчитель патріотизму». Він не лише пише пісні про окупантів (одна так і називається — «СВО»), а й відправляє їм допомогу. У минулому році, наприклад, передав загарбникам ГАЗ-69.

«Репер проспівав перед учнями 8-11 класів Каланчака свої патріотичні треки. Діти, які відвикли від таких видовищ, слухали пісні і розповіді співака про Сибір з великою цікавістю, а після — фотографувались на пам’ять» , -повідомила окупаційна «Комсомольская правда».

Богдан СТРАЖАК,