Росіяни цілеспрямовано б’ють по цивільних у Херсоні та поширюють фейки — подробиці від ОВА

2 месяца назад 0

Наслідки обстрілу Херсона. Фото: kherson.gp.gov.uaЗа минулу добу російські окупанти обстріляли вісім багатоквартирних і 18 приватних будинків у Херсоні. Будівлі зазнали руйнувань різного ступеня. Також відомо про трьох постраждалих. Про це  5 березня, в ефірі телеканалу  повідомив керівник пресофісу Херсонської обласної військової адміністрації (ОВА) Олександр Толоконніков.
За його словами, російські окупанти кілька разів за день обстрілювали Херсон і населені пункти області.
“Росіяни цілеспрямовано б’ють із дронів саме по цивільних. Окупанти прекрасно бачать, на кого скидають вибухівку”, — повідомив Толоконніков.
Він зауважив, що окупанти поширюють фейки про те, що нібито чиновники залишають Херсон напередодні російського наступу.

“Люди, які переживають, щоб їх не кинули, також поширюють ці фейки. Але цю брехню легко розпізнати. Насправді всі служби в Херсоні працюють, і ніхто їхати не збирається. Якщо будуть якісь дії, ми будемо про них повідомляти. Не треба довірятися паніці, а варто отримувати інформацію тільки з офіційних джерел”, — заявив керівник пресофісу Херсонської ОВА.Нагадаємо, начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуме​нюк заявила, що​ на півдні України окупаційні війська дедалі менше використовують авіацію, віддаючи перевагу наносити удари дронами та ракетами.