Росіяни дистанційно мінують заповідник на деокупованій частині Херсонщини

1 год назад 0

Російські військові обстрілюють заповідник з лівого берега Дніпра. Мінами “пелюстками” повторно замінована більша частина території національного парку “Кам’янська Січ”.

Про це в ефірі Медіаплатформи “Вгору”  доктор біологічних наук, професор, член правління Української природоохоронної групи, заслужений діяч науки й техніки України Іван Мойсієнко.

“З лівого берега був обстріл і ця територія замінована пелюстками повторно. Тому фактично вся територія потребує обстеження саперами на предмет наявності там вибухонебезпечних предметів”, – зазначив природозахисник.
Українська природоохоронна група разом з екологами за підтримки уряду Сполучених Штатів Америки здійснили експедиційний виїзд до заповідника. Обстежити територію в тих обсягах, в яких хотілося б, каже Іван Мойсієнко – не вдалося.

“Те, що ми побачили – це забруднення ґрунтів, руйнування екосистем через будівництво фортифікаційних споруд, окопів, бліндажів, великі вирви від вибухів та наслідки численних пожеж”,  – зазначив доктор біологічних наук.
Оцінити збитки, нанесені агресією росії, зараз неможливо, каже Мойсієнко. Щоб їх порахувати треба провести розмінування.