Росіяни можуть збільшити кількість обстрілів у річницю звільнення Херсона, — Соболевський

6 месяцев назад 0

Російські окупанти у річницю звільнення Херсона можуть посилити обстріли міста. Через це жодних великих святкувань там не заплановано. Про це розповів перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський в  національного телемарафону "Єдині новини" на каналі  

"Вони можуть по Херсону збільшити кількість обстрілів саме для того, щоб не дати можливості відсвяткувати людям цю подію. Це дуже важлива для нашого регіону дата. Це нове свято, в новітній історії Херсонщини. Тому що все, що завгодно, але краще, ніж ця російська окупація. І люди, які пройшли цю окупацію, навіть ці обстріли, вони по-іншому трохи відносяться, тому що вільні. Звичайно, ворог може це робити, тому й не передбачено будь-яких масових заходів, щоб не створювати скупчення людей", — зазначив Соболевський.
При цьому він наголосив, що люди — це найбільша цінність України.

"Найбільша цінність — це наші люди, їхні життя і здоров'я. Тому святкувати масштабно будемо вже після перемоги України в цій війні. У тому числі і звільнення нашого Херсона", — заявив заступник голови Херсонської облради.

Нагадаємо, Збройним силам України вдалося звільнити Херсон від російських окупантів 11 листопада 2022 року. Тоді Сили оборони відкинули ворога на Лівий берег Дніпра, де вони перебувають і досі.

Як повідомлялось, в ГУР МОУ попередили, щ​о росіяни мінують критичну інфраструктуру на окупованій Херсонщині. Окуп​анти закопують вибухівку поблизу стаціонарних газорегулювальних пунктів, електричних підстанцій та обʼєктів критичної інфраструктури.