Росіяни обмежили мешканців ТОТ Херсонщини у наданні медичної допомоги

5 месяцев назад 0

Окупанти продовжують порушувати міжнародне гуманітарне право й використовують медичні заклади тимчасово окупованих територій для задоволення потреб своєї армії.

Зокрема нові випадки використання цивільних лікарень для розміщення армії рф зафіксовані на ТОТ Херсонської області. Росіяни обмежують доступ цивільного населення до медичних послуг за місцем проживання, оскільки основна увага працівників медичного закладу зосереджена на поранених окупантів. 

Від таких дій особливо страждають люди похилого віку та діти, які в силу різних обставин не змогли виїхати з окупованих районів. 
У зв’язку з цим, окупанти грубо порушують статті Женевських конвенцій, оскільки окупаційна влада не може привласнити цивільні медичні заклади або використовувати медичний персонал у своїх цілях.

Зауважимо, що з 1 січня 2024 року ворог взагалі відмовляється надавати медичні послуги українцям, які відмовилися отримувати паспорт рф.

Центр національного спротиву закликає українців разом пришвидшити момент визволення рідного краю та  Силам Оборони щодо розміщення позицій ворога на ТОТ.