Росіяни планують удар ракетами “Циркон“ по Київській ГЕС, щоб затопити українську столицю

1 месяц назад 0

Після ударів росіян по дніпровських електростанціях кияни побоюються, що наступна атака може бути на Київську ГЕС. У Мережі з'явилася інформація, що у разі руйнування греблі у Вишгороді, потік води може знести кілька районів столиці.

Розташовані на Дніпрі електростанції справді стали цілями останніх атак російських терористів. В умовах нульової реакції світової спільноти вони б'ють по об'єктах, руйнація яких може загрожувати десяткам тисяч мирних жителів та техногенними катастрофами для цілих регіонів.

Водночас ворог запускає ІПСО про те, що наступною метою може стати головна гребля Києва. Голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко не виключив, що російські ракети можуть пошкодити затвори на Київській греблі.

Він зазначив, що вчені НАН України зробили теоретичні розрахунки можливих підтоплень у разі неконтрольованого скидання води із Київського водосховища. На їхню думку, постраждають Русанівські та Воскресенські сади, Гідропарк, урочище Горбачиха та низка інших прибережних територій.

"Тому не вірте жодним фейкам, що Оболонський район Києва за 3 хвилини накриє 4-метрова хвиля, а ще за дві хвилини вода дістанеться Троєщини, а потім буде в центрі Києва. Це неправда. Це вороже ІПСО. Спроби нас залякати та посіяти паніку " , — заспокоїв киян голова КМВА Сергій Попко.
Нагадаємо, Київ сьогодні одне з найзахищеніших з погляду ППО та ПРО місць на планеті. А гребля Київської ГЕС здатна витримати навіть ядерний удар.

"Дамба Київського моря – величезна маса бетону, вона дуже стійка. Тому навіть пряме влучання сучасних потужних ракет типу "Циркон", з бойовою частиною в 1 чи 1,5 тонни не повинно призвести до руйнування споруди та прориву води" , — заявив директор АІЦ "Інститут міста" Олександр Сергієнко.