Росіяни видали “журналістам” з лівобережжя Херсонщини камуфляжні бронежилети. Їх можуть сплутати з військовими

2 месяца назад 0

Окупанти досить специфічно “піклуються” про “журналістів”, які погодились працювати на лівобережжі Херсонщини, зокрема поблизу лінії фронту. Організація “Народний фронт” передала представникам преси в регіоні бронежилети та шоломи нібито для їхнього “захисту”. Ось тільки це захисне спорядження має камуфляжне забарвлення, що не відрізняється від форми російських військових.

Про це повідомляють кореспонденти  з посиланням на російські джерела.

“Народний фронт у Херсонській області ухвалив рішення про передачу засобів індивідуального захисту журналістам, які працюють у тому числі й у 15-кілометровій зоні”,
– повідомляють росіяни, демонструючи бронежилети і шоломи, на яких жодним чином не позначено, що носити їх будуть представники преси.

Таким чином, окупанти, навпаки, наражають журналістів-колаборантів на небезпеку, адже особа, яка носить камуфляж на лінії фронту, може сприйматися українськими військовими законною ціллю.

Цивільні журналісти не мають носити військову форму, адже не є комбатантами. Наприклад, в Україні представники ЗМІ вдягають бронежилети та шоломи  синього або чорного кольору з позначками “PRESS”. Представники ж ЗМІ з лівобережжя Херсонщини в захисному спорядженні камуфляжного кольору є просто смертниками, гибель яких стане черговою темою для російської пропаганди.