Росіяни «відкрили» у Скадовську кінотеатр: він успішно працював до їхньої появи у місті

2 месяца назад 0

У травні 2024-го росіяни на окупованій території Херсонщини відзвітували, що «відкрили» кінотеатр «Скадовськ» у окупованому Скадовську. Але кінотеатр успішно працював саме до їхньої появи у місті. Журналісти  розповідають, що там відбувається.

Все традиційно: перерізання стрічок, виступи окупаційних артистів На «відкриття» кінотеатру приїхали «перші особи» російського окупаційного політикуму:

  • заступник окупаційного губернатора з питань фінансів  Віталій Булюк;
  • вічний «гумзам», який у окупантів відповідає за соціальні питання,  Сергій Черевко ;
  • голова фейкової херсонської обласної думи окупантів  Тетяна Томіліна;
  • Євген Максимов , який до окупації був директором КП «Кіновідеопрокат» у Херсоні, а нині — керівинк партійного проєкту партії путіна «Єдиная россия» в Херсонській області «Культура малой родины».

Ось так відбувалось «відкриття» кінотеатру у Скадовську Колаборанти перерізають стрічку при вході до кінотеатруФото: Окупаційне джерелоАвтор:  Окупаційне джерело   Колаборанти розповідають про те, як за України «знищували» культуруФото: Окупаційне джерелоАвтор:  Окупаційне джерело
Ось так розважав колаборантів Євген Гамаюнов — колишній артист херсонського театру Євген ГамаюновФото: Окупаційне джерелоАвтор:  Окупаційне джерело
Так виглядає нині кінотеатр Кінотеатр «Скадовськ»Фото: Окупаційне джерелоАвтор:  Окупаційне джерело   Щось або хтось незрозумілий в образі, який може нагадувати Чарлі Чапліна (у Скадовську температура повітря вже вища за +30)  Фото:  Окупаційне джерело  Автор:  Окупаційне джерело «Відкрили» те, що успішно працювало до їхньої появи Традиційно росіяни «відкривають» те, що доволі успішно працювало до їхнього приходу та окупації. Зокрема — кінотеатр «Скадовськ». Комунальний заклад успішно функціонував саме доти, доки росіяни не захопили Скадовськ.

У своїх пропагандистських медіа росіяни, зокрема  Ігарь Кастюкевич,  розповідають про те, як Україна все занедбала і все забороняла, а тепер вони прийшли і відновили. Одразу ж виникає питання: на чиїй базі це все «відновлювали» росіяни? Чи не на українській?

Уривок із пропагандистських заяв Кастюкевича Пропагандистські заяви Кастюкевича Фото: Окупаційне джерелоАвтор:  Окупаційне джерело
Якщо подивитись на фото кінотеатру до російського вторгнення, то виявляється, що глобально росіяни лише перефарбували вивіску в кольори російського прапору. Апаратуру і оформлення вони також не змінили: просто користуються краденим, а частину завезли з Криму.

Афіші поки у кінотеатру немає. Проте з'явиться найближчим часом, адже росіяни продовжують демонструвати пропагандистські кінострічки, тому обов'язково будуть змушувати школярів відвідувати перегляди.

Ось так виглядав кінотеатр «Скадовськ» до приходу росіян
Кінотеатр «Скадовськ» до приходу росіянФото:  Відкриті джерела Автор:  Відкриті джерела   Кінотеатр «Скадовськ» до приходу росіян Фото: Відкриті джерелаАвтор:  Відкриті джерела   Кінотеатр «Скадовськ» до приходу росіян Фото: Відкриті джерелаАвтор:  Відкриті джерела