Росіяни виплачуватимуть родинам херсонських колаборантів, які загинули на фронті, по 1 мільйону рублів

2 месяца назад 0

Родинам жителів Херсонської області, які погодились воювати на боці росіян внаслідок і чого загинули, виплачуватимуть по 1 мільйону російських рублів. Це у пʼять разів менше, ніж отримують сімʼї загиблих в Україні росіян. Також херсонським колаборантам виплачуватимуть гроші за поранення. Такими нововведеннями росіяни намагаються агітувати місцевих чоловіків йти до них на службу.
Про це повідомляють кореспонденти  з посиланням на російські джерела.
“У нас на виході знаходиться регіональний закон про заходи соціальної підтримки наших захисників, які зазнали поранень, а також сімей загиблих воїнів. Федеральні міністерства вже погодили нам розмір доплат: 250 тисяч рублів – за поранення середнього ступеня важкості, 750 тисяч – за тяжке поранення. За загиблого бійця його сім’я отримає регіональну доплату у розмірі 1 мільйона рублів”, – зазначила так звана “міністр соціальної політики” Херсонщини Алла Бархатнова.

Колаборантка додала, що сімʼї загиблих у ході так званої “СВО” херсонців отримують від Росії “державну підтримку”: продуктові набори, пільги та безплатний відпочинок дітей на російських курортах.

Часом трапляються й зовсім курйозні історії. Наприклад, матері одного колаборанта росіяни .