Російська пропаганда на Херсонщині: що змінилося у медіаландшафті тимчасово окупованої частини області 

2 месяца назад 0

Майже два з половиною роки частина Херсонщини знаходиться під російською окупацією і весь цей час мешканці цих територій перебувають під інформаційним впливом та тиском росіян і місцевих, які перейшли на бік ворога. Не в останню чергу, цей тиск проводиться через мережі проросійських медіа в месенджерах та соціальних медіа. Раніше ми вже  окупованих територій. Точних сум, які Росія витрачає на інформаційну роботу на Херсонщині, у зведеному вигляді, скоріше за все, не існує, адже гроші на утримання медіаресурсів витрачають державні та приватні медіа, частина з яких відкривають свої редакції на ТОТ. Величезні гроші та потужні ресурси, які росіяни кинули на медіафронт, вказують на важливість цієї роботи для них.
Пропагандистське телебачення окупованої Херсонщини Місцеве телебачення — основа пропагандистської імперії росіян на Херсонщині. Ще в окупованому Херсоні вони створили .
Оцінити вплив цих газет на читацьку аудиторію важко, але люди старшого віку, які багато років читали “районки”, можуть за звичкою це робити і надалі. На друк періодики та видавництво росіяни заклали в своєму бюджеті 44 мільйони рублів (473 тисячі доларів). З них майже половина, 20 мільйонів, мають піти на закупівлю товарів і по 12 мільйонів рублів – на зарплати та субсидії окупаційним установам. 
Телеграм окупованої Херсонщини Очевидно, що основні інструменти пропаганди росіян сконцентровані в інтернеті. Окупаційні органи влади, медіа та аноніми ведуть десятки сайтів і сотні телеграм-каналів, які щоденно продукують контент про ТОТ Херсонщини. Найпопулярнішими каналами доставки інформації є телеграм-канали. У листопаді 2022 року, буквально за тиждень до звільнення Херсона, ми публікували в