Російські окупанти загадили своїм лайном акваторію Азовського моря на Херсонщині

9 месяцев назад 0

«Рівень фекального забруднення морської води перевищений у Херсонській області». Таку новину 28 липня розповсюдили пропагандистські ЗМІ тимчасово окупованої частини області. Іншими словами, окупанти зас*рали акваторію  та лиману в Генічеському районі.
Скріншот пропагандистського ЗМІ Як повідомляє український телеграм-канал «», посилаючись на пропагандистські ресурси, 17 липня 2023 року так звані спеціалісти окупаційного «обласного центру гігієни та епідеміології» перевірили якість води в акваторії пляжів загального користування Азовського моря та Утлюцького лиману в Генічеську та селах Арабатської Стрілки (у Генічеській Гірці й Щасливцевому) і в протоці Промоїна.

Виявлено, що вміст бактерій ентерококів у воді у 2,3 рази перевищує норму. Нагадаємо, що наявність ентерококів вважається достовірним індикатором свіжого фекального забруднення води. Скріншот пропагандистського ЗМІ «Перевищення їхньої кількості свідчить про рівень фекального забруднення морської води. Зараження людей відбувається аліментарним (фекально-оральним) шляхом заковтування забрудненої води», – роз’яснює окупаційна «санстанція».

Говорячи простими словами, окупанти зас*али наше Азовське море та інші водойми поряд. Адже кількість російських військових на Арабатській стрілці давно перевищує чисельність місцевого населення. Ще минулої осені ми повідомляли, посилаючись на жителів коси, про  окупантів у готелях, пансіонатах, санаторіях та приватних домоволодіннях Арабатської стрілки, які раніше приймали курортників. 

При цьому, як відомо, на косі відсутня центральна каналізація. На початку цього року один з місцевих жителів розповів, як перевізник, який вивозить каналізаційні відходи з Арабатки, після викачки . А нині, судячи з усього, тим лайном забруднені вже всі навколишні води.

Цікаво, що в березні цього року окупаційна влада заявила про капітальний ремонт очисних споруд Генічеська за проектом московського інституту. Ба більше – навіть про будівництво резервної каналізаційної лінії заговорили.
Скріншот з окупаційного телеграм-каналу, березень 2023 р. Звісно, при цьому нахабно збрехали про те, що «при Україні» ніколи не велися капремонти на очисних спорудах курортного міста. Що не правда, бо в грудні 2021 року обласна влада , що в рамках програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» триває реконструкція очисних споруд Генічеська.

Тож найімовірніше, очисні споруди Генічеська окупанти так і не «відремонтували». А російські військові, які розселилися в пансіонатах і базах відпочинку на Арабатській стрілці, своє лайно просто зливають в наше Азовське море.