Російські підлітки виготовлятимуть 10 тисяч шахедів на рік

2 недели назад 0

Активісти групи “Кібер Спротив” передали Центру національного спротиву документи, які підтверджують черговий зухвалий злочин російського агресора – залучення неповнолітніх цивільних осіб до виробництва зброї. 

Серед отриманих документів – списки зарахованих на навчання в “Алабуга Політєх” підлітків, їхні паспорти та згоди батьків. В нещодавньому розслідуванні активісти “Кібер Спротиву” оприлюднили документи, що підтверджують, що на території так званої особливої економічної зони “Алабуга” (респ. Татарстан) російський агресор локалізував виробництво іранських ударних БПЛА “Shaheed-136” (“Герань-2). 

В документі, що передував візиту першого заступника голови уряду рф Андрія Бєлоусова (який за сумісництвом виконує ще й функції голови урядової комісії з питань розвитку безпілотних авіаційних систем) вказано, що планова потужність виробництва дронів “Герань-2” складає 10 тисяч одиниць на 2024 рік. З метою конспірації виробництво шахедів названо  “проєктом Дельфін”. “Алабуга Політєх” – освітній кластер на базі ОЕЗ “Алабуга”. Його завдання – готувати майбутні кадри алабузьких підприємств. А враховуючи те, що  “Алабуга” стала військовим обʼєктом, то фактичне завдання “Політєху” – готувати кадри для російського військово-промислового комплексу.  

Як видно з внутрішніх документів, потужність “Політєху” – 1300 студентів на рік. Завдяки активістам “Кібер Спротиву” ЦНС має базу з 1209 імен та телефонів студентів набору 2023 року. Це в своїй більшості неповнолітні особи, які з 9 по 11 клас проходять навчання і стажування. 

670 студентів розподілені за проєктами АТ “Особлива економічна зона промислово-виробничого типу “Алабуга”” і проходять навчання та стажування за різними освітніми напрямами (від програмування до юриспруденції). 

539 студентів розподілені за проєктом під назвою “човни” (рос. – лодки). “Моторні човни” – це кодова назва виробництва російських БПЛА. Студенти задіяні за напрямами “електромонтаж”, “аеронавігація”, “промислове обладнання”, “лабораторний та хімічний аналіз”,”промислова робототехніка”, “числове програмне керування” тощо.
Особливий цинізм викликає той факт, що серед цього списку дітей ЦНС зафіксував одну дитину, що була вивезена росіянами з тимчасово окупованої території України. Це підтверджується українським номером телефону.
Це ще один прояв зухвалого цинізму агресора, що вчиняє умисний геноцид українців на ТОТ, вивозить українських дітей з метою асиміляції на території рф. Ще жахливіше те, що українські неповнолітні громадяни примусово задіяні агресором у виробництві зброї.

Агресор не цінує людей з тимчасово окупованих території – це факт. Але це не дивно, якщо рф так ставиться до власних громадян.
ЦНС звертається до усіх міжнародних організацій із закликом засудити чергове порушення агресором норм міжнародного права. Залучення власних громадян –  неповнолітніх осіб до виробництва БПЛА, що щоденно тероризують мирне населення України – це грубе порушення міжнародного права.

Це умисне перетворення дітей на комбатантів та нараження їх на небезпеку. А залучення українських дітей до цього – це подвійний злочин агресора за який причетні понесуть покарання.