Російські підручники вчать покорі і викривлюють історію

5 часов назад 0

Батьки генічеських школярів скаржаться на те, що їх дітям не вистачає підручників. Та навіть побіжного погляду достатньо, щоб сказати, що такі підручники їм зовсім і не потрібні.

Взяти хоча б «Азбуку Херсона», яку за даними ропропагандистів, отримали всі першокласники окупованої частини області. «Нові яскраві і барвисті навчальні матеріали допоможуть зацікавити дітей навчальним процесом і краще зрозуміти історичні події і культурний спадок свого регіону», — написав про отримані від «шефів» з Кабардино-Балкарії «азбуки» голова окупаційної адміністрації Скадовського «муніципального округу» Олександр Дудка. Як вже писав ІІелЮау, у цьому окупаційному підручнику звеличується саме імперське минуле краю.

Наприклад, про українофобку Катерину II, яка у окупантів «между прочим, Херсон основала», там сказано, що «точно умнее цариц не бывало».

А в окупованій Тавричанці Каховського «муніципального округу» функцію підручників виконують «цікаві релігійні книги з барвистими ілюстраціями». Окупаційна адміністрація запрошує у Телеграм «ознайомитись зі Святим Письмом у доступній і захопливій формі» у стінах бібліотеки.

А ще підручники з дітей окупованого краю, як і з їхніх однолітків з Росії, готують захисників недоімперії. Так, недавно видавництво «Просвещение» видало підручник для 8-9 класів «Беспилотные летательные аппараты».

Телеграм-канал «Astra» пише, що вивчати його школярі будуть у рамках предмету «Праця». їх ознайомлюватимуть з конструюванням, програмуванням і пілотуванням безпілотників. Таким чином, напевно, Росія готується до затяжної війни.

Богдан СТРАЖАК,