Російські військові почали частіше використовувати дрони, – Гуменюк

5 месяцев назад 0

На Херсонському напрямку російські військові почали активно використовувати повітряний простір, а саме запускати дрони різних модифікацій.
Про це під час прямого ефіру Медіаплатформи “Вгору” керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

“Дійсно, у них велика кількість дронів, вони намагаються їх використовувати”, –  додала Гуменюк.
За її словами, на сьогодні Сили оборони не спостерігають бомбардувань, але щоденно окупаційні війська використовують FPV-дрони та інші безпілотники, з яких скидають осколкові боєприпаси.

“Це дуже небезпечна зброя, тому що її складно помітити пересічним громадянам, а ворог чітко відстежує, де є скупчення людей, де є цивільні автівки. Також атакують поліційні машини”, – зазначила речниця.
Зменшення авіаційних ударів вона пов'язує із поганою погодою та зменшенням запасів.

“Пам'ятаємо, вони (ред. російські військові) досить потужно гатили вздовж усієї лінії фронту, використовуючи тільки на Херсонському напрямку часом до 100 бомб за добу”, – сказала Наталя Гуменюк.
12 грудня, Британська розвідка , посилаючись на російського військового, про нестачу в окупаційних військах окулярів нічного бачення та камер із низьким рівнем освітленості для безпілотників.

Раніше Гуменюк , з якими проблемами зіштовхуються російські військові.