Російський солдат запитав у моєї дитини: «Ти хочеш постріляти?» Історія журналістки Анни Москалюк

10 месяцев назад 0

Російський солдат запитав у моєї дитини: «Ти хочеш постріляти?» Історія журналістки Анни Москалюк

 «Чесно кажучи, я дуже боялася саме настання ночі. Тому що вже тоді ми бачили в новинах, що в деякі будинки, в деякі квартири вони [російські солдати] заходять, і вони щось там забирають, когось забирають, когось вбивають».

 «Я б сказала, що то дорога, яку неможливо забути. Тому що це дорога страху, смерті й незрозумілості. Тому що, коли ми виїхали на центральні вулиці міста, там стояли розбиті машини. Там була, до речі, така машина… Вона була розстріляна, там  [всередині] були люди».

 Перші дні окупації півдня України, бій за Антонівський міст та виїзд з Херсону журналістка Анна Москалюк згадує в розмові з командою проєкту «Привернення уваги української та міжнародної аудиторії до серйозних порушень прав людини та злочинів проти журналістів та ЗМІ, вчинених Російською Федерацією». Проєкт реалізує Національна спілка журналістів України за фінансової підтримки шведської неприбуткової організації «Civil Rights Defenders» під гаслом “Розстріляна свобода слова”.

Зібрані матеріали передаються правозахисним організаціям для подальшого використання в міжнародних кампаніях і судових процесах з притягнення Росії до відповідальності за вчинені воєнні злочини.