«Російським окупантам доводиться ховатись, щоб не бути ураженими». Гуменюк про ситуацію на Херсонському напрямку

9 месяцев назад 0

В останні дні підвищилась активність переміщень військ РФ на лівобережжі Херсонщини. Вони намагаються знайти більш вдалі позиції, щоб не бути ураженими Силами оборони, заявила в марафоні   керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк.

"Ворог дуже потерпає від нашої контрбатарейної боротьби. За минулу добу нами знищені 16 окупантів і вісім одиниць техніки. Серед них є танк, гармата великокаліберна, міномет і п'ять одиниць автобронетехніки. Це говорить про те, що у ворога дуже низький потенціал зараз, вони потребують логістичного оновлення, але наш вогневий контроль над товарними шляхами не дозволяє їм поновити свої ресурси" сказала Гуменюк.

Тому, за її словами, російські окупанти посилюють політичний тиск і поліцейські заходи на місцеве населення лівого берега.

"Намагаються максимально швидко всіх паспортизувати, щоб сформувати там собі мобілізаційний ресурс. Не таємниця, якщо людина призовного віку чоловічої статі отримує паспорт, вона стає потенційним мобілізованим для поповнення радів окупаційних військ", каже Гуменюк.

Також вона припускає, що цілком імовірно російські війська наразі використовують тактичну паузу для того, щоб накопичити сили, переформувати майбутню тактику і підготуватися до більш потужних атак.