Російським військовим, які наважаться переїхати жити на лівобережжя Херсонщини, обіцяють пільгову іпотеку

1 неделя назад 0

Окупанти намагаються максимально заселити окуповані ними регіони України своєю “елітою”, як вони називають військових-учасників так званої “СВО”. Для цього вони пропонують їм отримати пільгову іпотеку для придбання житла на вторинному ринку. Тобто фактично спустілі будинки українців будуть за дріб’язок передаватись російським військовим. Зокрема надати такі пільги обіцяють і тим, хто забажає переїхати жити на лівобережжя Херсонщини.

Про це повідомляють кореспонденти  з посиланням на російські джерела.

Міністерство фінансів Росії у своєму Telegram-каналі повідомило, що уряд погодив рішення про видачу іпотеки під 2% на житло на вторинному ринку нерухомості. Отже, оформити пільгову іпотеку можуть учасники та ветерани бойових дій, які брали участь або “сприяли виконанню завдань” у ході СВО”, – йдеться у повідомленні. 

Тобто росіяни фактично заселятимуть українські території військовими, що має, на їхню думку, стабілізувати ситуацію в регіоні та нівелювати проукраїнські настрої серед місцевого населення.

Також ці пільги стосуються працівників окремих федеральних органів влади, соціальної сфери та охорони здоров’я, спорту та культури.