Роспропагандисти вперто вважають Херсонщину своєю

4 недели назад 0

Окупанти силою привласнюють чуже. Це зрозуміло. Але все одно доводиться дивуватись, коли це роблять не російські військові, а пропагандисти. Наприклад, співробітниця окупаційного ресурсу «Новое.Медиа» Дарина Молітвіна вирішила «спростувати фейк» про розграбування російськими окупантами заповідника «Асканія-Нова».

«Українські пропагандисти брешуть про те, що наш з вами заповідник «Асканія-Нова» закритий», — сказала вона у відеосюжеті. Незважаючи на те, що блогерка раніше жила у Херсоні, після переходу на службу до окупантів називає заповідник не українським.

При цьому досі плутається у топонімах. В одному з сюжетів, наприклад, називає селище «Нижній Сірогоз». До речі, «фейк» вона так і не спростувала, показавши у відео зовсім трішки тварин, які є майже у всіх зоопарках і живих кутках. Жодної рідкісної у кадр «чомусь» не потрапило. Головний редактор окупаційних ресурсів «Херсонка.ру» і «ВЗапорожье.ру» Маріна Рассолова, на відміну від Молітвіної, не є нашою землячкою.Рік тому вона приїхала на окуповану частину Таврії зі Смоленська, де працювала редактором газети та новинного порталу «Про регион», у якому навіть у рубриці «Про гдоровье» використовувалась свастика «русського міра». «Коли я сюди приїхала, впевнилась у тому, що більшість людей все ж раді приходу Росії, — збрехала днями пропагандистка в інтерв’ю окупаційному виданню «Кеабоука». — Незадоволені у більшості своїй поїхали. Ті, що залишились -лояльні, за винятком якогось невеликого проценту» . При цьому брехуха зізналась, що «не полюбила війну», додавши: «Можу сказати, що полюбила Херсонську і Запорізьку області». Скоро доведеться розлюблювати!

Борис ВИНОГРАДОВ,