РПЦ анексувала частину Херсонської єпархії УПЦ (МП)

4 месяца назад 0

Синод РПЦ, який пройшов 27 грудня 2023 року, ухвалив рішення про утворення на території Херсонської єпархії УПЦ (в єдності з МП), що знаходиться на Тимчасово окупованих територіях, Скадовської єпархії з кафедральним центром у Скадовську.

Про це повідомляє сайт .

Як сказано у на сайті РПЦ, таке рішення ухвалено у відповідь на «звернення» до Моспатріарха Кіріла (Гундяєва) «більшості» священнослужителів Херсонської єпархії УПЦ (МП) та насельниць Миколаївського жіночого монастиря.

У РПЦ зазначили, що УПЦ (МП) нібито не мають можливості керувати парафіями та монастирем Херсонської єпархії, що знаходяться на лівобережжі Дніпра та у зв’язку з відсутністю можливості для безперешкодного врегулювання цієї ситуації Синодом УПЦ (МП) там прийняли рішення про утворення Скадовської єпархії РПЦ.

Крім цього, тимчасове управління єрарху РПЦ в Джанкої Алексію доручили управління окупованими парафіями і його ім’я примусили возносити за богослужіннями в парафіях за ім’ям патріарха Московського Кіріла, який благословляє війну проти України.