Сальдо шукає нових пропагандистів для виборів Путіна на Херсонщині

5 месяцев назад 0

Росія вже призначила чергові вибори Путіна – на 17 березня 2024 року. Херсонський гауляйтер Сальдо готується до виборів і шукає нових пропагандистів.

З окупаційних джерел журналісти Кавун.City дізналися, що на окупованих територіях Херсонщини системно не вистачає пропагандистів. У росіян провалився план залучення журналістів та блогерів до російської пропаганди. Тому вони були змушені залучати російських фахівців.

Однак, за 100 днів до виборів в Росії пропагандисти потрібні в самій Росії, а на окупованій території Херсонщини їх не вистачає. Тому Сальдо оголосив конкурс на кращий відеорепортаж про те, як змінилася Херсонська область за минулий рік.

У конкурсі «Народный корреспондент» учасники повинні зняти відео тривалістю до однієї хвилини про «відремонтовані» дороги, школи, парки або будь-які інші видимі «позитивні» зміни. Переможцям обіцяють техніку.

Подібну практику Сальдо та його команда використовували під час виборів до окупації. Вони обирали ролики, які виставляли журналісти і блогери на різних платформах, і пропонували співпрацю.

Конкурс Сальдо цілком може бути спрямований саме на подальшу роботу учасників конкурсу в пропаганді росіян. Однак, практика показує, що всіх таких людей легко ідентифікують українські правоохоронці.

Нагадаємо, Володимира Сальдо в Україні заочно засудили до 15 років ув'язнення з конфіскацією майна (більший строк в Україні неможливо присудити особам 65 років і більше) за вчинення державної зради.