Сапери Нацгвардії за тиждень розмінували майже 280 гектарів у Херсонській області

9 месяцев назад 0

Групи розмінування Національної гвардії упродовж минулого тижня обстежили 276 гектарів земель і знешкодили 110 вибухонебезпечних предметів.
Про це під час брифінгу повідомив тимчасовий виконувач обов'язків директора департаменту планування застосування Головного управління Нацгвардії Микола Уршалович, передає кореспондент .

«Триває розмінування територій сільськогосподарського призначення на деокупованих територіях Херсонської області. Групи розмінування упродовж тижня обстежили 270 гектарів сільськогосподарських земель та знешкодили 20 вибухонебезпечних предметів» , — зазначив він.

За його словами, минулого тижня групи розмінування Нацгвардії працювали і у Харківській, Донецькій, Запорізькій та Миколаївській областях.

«За минулий тиждень ними було обстежено 6 гектарів територій, 2 кілометри доріг, у результаті чого було виявлено і знешкоджено 90 ВНП»,  — сказав Уршалович.

Також він поінформував про залучення нацгвардійців до забезпечення громадської безпеки в країні. «Для запровадження комендантської години та несення служби із забезпечення громадської безпеки у 33 населених пунктах держави щодоби залучаються близько 1000 військовослужбовців НГУ та 38 кінологів із службовими собаками. Близько 2700 гвардійців щодобово здійснюють надійну охорону 111 об’єктів регіонального і місцевого значення», — зазначив Уршалович.
Крім того, за словами представника Нацгвардії, 2200 військовослужбовців на 127 блокпостах забезпечують встановлення особливого режиму в’їзду і виїзду до населених пунктів, перевірку документів, огляд речей, транспортних засобів, багажу та вантажів.

Як повідомляв Укрінформ, на Миколаївщині гуманітарне розмінування провели на площі 60 тисяч гектарів.

Фото: Юлія Свириденко, ФБ