СБУ повідомила про підозру ще сімом «помічникам» організаторів російського референдуму на Херсонщині

2 месяца назад 0

За матеріалами Служби безпеки повідомлено про підозру ще сімом поплічникам ворога, які брали участь в організації та проведенні псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Херсонщини.
Про це повідомляє пресслужба СБУ Херсонської області.

Фігурантами є жителі з Бериславського, Скадовського, Каховського та Херсонського районів області.
За даними слідства, у вересні 2022 року ці колаборанти сприяли окупантам в реалізації плану кремля щодо «приєднання» регіону до складу рф.
У визначені для проведення незаконного голосування дні вони, кожен на своїй «ділянці», здійснювали подворові обходи місцевих мешканців та збирали «підписи».
Зрадників супроводжували російські військові, які погрожували людям зброєю, залякували та примушували поставити «потрібну» відмітку у незаконних бюлетенях.
За свою роботу на окупантів підозрювані отримували грошову винагороду в рублях.
Після проведення примусового «волевиявлення» вони передавали «бюлетені» для підрахунку голосів та фальсифікації його результатів.
Слідчі Служби безпеки заочно повідомили зловмисникам про підозру за ч.2 ст. 28, ч.5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність, вчинена за попередньою змовою групою осіб). За допомогу державі-агресору їм загрожує до 10 років ув’язнення.
Викриття та документування протиправної діяльності здійснювали співробітники Управління СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.