СБУ повідомила про підозру у державній зраді колишньому очільнику агрофірми на Херсонщині

6 месяцев назад 0

Служба безпеки підозрює у державній зраді депутата Новотроїцької селищної ради Генічеського району Херсонщини від забороненої партії ОПЗЖ, керівника приватного сільськогосподарського підприємства «Сиваш».

Про це повідомили у пресслужбі СБУ Херсонської області.

Після окупації регіону чоловік перейшов на бік ворога та ініціативно запропонував свою «допомогу».

СБУ встановила, що у грудні минулого року зрадник зареєстрував підприємство у федеральній податковій службі рф, чим забезпечив надходження податків від його діяльності до бюджету держави-агресора.

Пособник окупантів агітував місцеве населення прийняти порядки та закони держави-агресора. Підприємців закликав до співпраці зі злочинною владою.

Працівників очолюваного ним колективу агітував до участі у незаконному референдумі рф. Тих, хто виступав проти — погрожував звільненням з роботи.

Також фігурант забезпечував ремонт та відновлення військової техніки зс рф. Надавав сільськогосподарську техніку для будівництва та облаштування фортифікаційних споруд ворога, «опікувався» харчуванням окупантів та їх побутовими потребами.

Слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на п'ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Документування протиправної діяльності здійснювали співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.