Серед загиблих українських військовополонених в Оленівці — житель Херсонщини

2 года назад 0

Під час вибуху в ніч проти 29 липня, який пролунав на території колишньої виправної колонії в смт Оленівка на тимчасово окупованій території Донецької області, була знищена будівля, де утримували українських військовополонених. Загинуло близько 50 людей. Серед загиблих житель села Посад-Покровське Херсонської області Сергій Раковський.

Ім'я чоловіка було серед інших загиблих у списку, що оприлюднили росіяни. Про це Суспільному розповіла колишня дружина Сергія Вікторія Данилевська.

"Коли розпочалася війна він подзвонив мені та сказав: "Віка, забирай дітей! Це нелюди! Я не можу тобі передати, що вони роблять", — говорить Вікторія.

За її словами чоловік постійно намагався тримати зв'язок з 13-річним сином Іллею. Після початку війни Сергій просив Вікторію виїхати з Посад-Покровського, що жінка і зробила.

Сергій Раковський був одним з оборонців "Азовсталі" у Маріуполі. Про те, що потрапив у полон, повідомив своїй матері.

"Він начебто матері чи братові написав, що він в Оленівці цій, що його перевели за декілька днів, як усе це відбулося", — розповіла Вікторія Данилевська.
Що відомо:

  • 29 липня в Генштабі Збройних сил України , що російські війська обстріляли колонію в окупованій Оленівці на Донеччині, де перебувають полонені українські військові, які захищали Маріуполь і вийшли з "Азовсталі".
  • За словами уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця, Україна розпочала процедуру  українських військовополонених в Оленівці Донецької області.