Ще одна громада на Херсонщині стала більш безпечною

3 года назад 0

Відтепер Хрестівська громада з поліцейським офіцером — у селі Долинське, що за декілька кілометрів від адміністративного кордону з тимчасово окупованою територією Автономної Республіки Крим відкрили поліцейську станцію в рамках всеукраїнського проєкту «Поліцейський офіцер громади».

У сучасному офісі працюватиме полісмен, який пройшов спеціальні навчання. Він добре знає, як попередити та зменшити адміністративні правопорушення та злочини на території Хрестівської громади, забезпечити мир і спокій кожного її мешканця. Поліцейський офіцер громади виконуватиме не лише функції дільничного, він має додаткові повноваження: як інспектор ювенальної превенції, як представник дозвільної служби, а головне – має повноваження контролювати безпеку на дорозі та складати протоколи.

« Питання безпеки громадян – один із пріоритетів успішної громади, яка вболіває за своїх мешканців. Сьогодні Хрестівська ТГ приєдналася до поліцейської реформи – тут відкрився потужний поліцейський пункт на чолі зі справжнім офіцером, який підзвітний не лише МВС, а й громаді.
Дуже добре, що поліцейський житиме і працюватиме на території Хрестівської ТГ. Це дозволить йому швидше реагувати на повідомлення місцевих мешканців, і в результаті – швидше вирішувати проблемні ситуації чи розкривати злочини», – відзначив голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко.
Сьогодні ж поліцейському офіцеру громади вручили ключі від новенького службового автомобіля та побажали успіхів у роботі і набути заслуженого авторитету та поваги серед людей.
Поліцейська станція стала можливою завдяки раніше підписаному тристоронньому Меморандуму про співпрацю та партнерство між начальником Головного управління Національної поліції в Херсонській області Олександром Прокудіним, головою Хрестівської ТГ Сергієм Хільченком та ТОВ «Торговий дом «Долинское». Новий проєкт реалізовано у партнерстві з «Агропродукт, ЛТД», ГО «Благодійний фонд Володимира Хвостова» та ГО «Долинська громада».

— Важко переоцінити важливість реалізації таких проєктів для населення громади.Вдячний за небайдужість меценатам та бізнесменам, які сьогодні не лише працюють у селі, а й створюють гідні умови для життя людей.
Дякую особисто депутату облради Володимиру Хвостову за підтримку реформи Національної поліції — благодійною організацією «Благодійний фонд Володимира Хвостова» було виділено приміщення для розміщення поліцейської станції, зроблено ремонт, облаштовано необхідними меблями та оргтехнікою, передано автомобіль та створено комфортні умови для виконання професійних обов’язків працівником поліції", — окремо подякував голова Херсонської облради Олександр Самойленко.
Також у рамках заходу був підписаний Устав про створення громадського формування з охорони правопорядку, який підсилить проєкт «Поліцейський офіцер громади».