Шепетівська ТГ виділила 2 млн гривень на відновлення Високопілля на Херсонщи­ні: там вже працюють наші підрядники

9 месяцев назад 0

Сьогод­ні, 10 сер­пня, від­бу­ла­ся по­за­чер­го­ва се­сія Ше­пе­тівсь­кої місь­кої ра­ди. Се­ред пи­тань, які ви­не­се­ні на роз­гляд, — про ук­ла­дан­ня уго­ди між Ше­пе­тів­кою місь­кою ра­дою та Ви­со­ко­піль­ською се­лищ­ною ра­дою Бе­рис­лавсь­ко­го району Хер­сонсь­кої об­ласті.

Як заз­на­чив місь­кий го­ло­ва Ві­та­лій Бу­зиль, Ви­со­ко­піл­ля Хер­сонсь­кої об­ласті — один із тих на­се­ле­них пун­ктів, які пе­ре­бу­ва­ли в оку­па­ції:

— На­ра­зі те­ри­то­рія звіль­не­на, але внас­лі­док во­ро­жих обс­трі­лів пос­траж­да­ла і ко­му­наль­на ін­фраструк­ту­ра, і біз­нес, і при­ват­ні жит­ло­ві бу­дин­ки.
За­га­лом, виз­на­че­но, що са­ме Хмель­ницька об­ласть має на­да­ти до­по­мо­гу Ве­ли­ко­піл­лю на його від­новлен­ня. На­ра­зі на­ша гро­ма­да, як пат­ро­нат­на, роз­по­чи­нає участь у про­єк­ті «Пліч-о-пліч».

— На сьогод­нішній день су­ма, на яку Хмель­ницька об­ласть має про­фі­нан­су­ва­ти ви­ко­нан­ня ро­біт, скла­дає 120–130 міль­йонів гри­вень. Кіль­ка днів то­му Хмель­нич­чи­на вже пе­ре­ра­ху­ва­ла 34 міль­йони гри­вень. В ос­новно­му, це за ра­ху­нок кош­тів об­ласно­го бюд­же­ту та кіль­кох гро­мад, — по­яс­нив Ві­та­лій Бу­зиль.
Як заз­на­чив очіль­ник гро­ма­ди, най­більша проб­ле­ма на­ра­зі на­віть не кош­ти, а під­рядни­ки, які бу­дуть ви­ко­ну­ва­ти ті ро­бо­ти. Ад­же, так би мо­ви­ти, і фі­нан­со­вий ре­сурс, і людсь­кий — за Хмель­нич­чи­ною.

— Ду­же при­єм­но, що од­ні­єю з пер­ших під­рядних ор­га­ні­за­цій, яка вже кіль­ка тиж­нів пра­цює у Ви­со­ко­піл­лі, — це ше­пе­тівсь­ке ТОВ «Біл­дермакс». Пра­ців­ни­ки то­ва­рис­тва вже від­но­ви­ли один ба­га­ток­вартир­ний бу­ди­нок і на чер­зі — ще де­кіль­ка,  — ре­зю­му­вав місь­кий го­ло­ва.
Від­так, піс­ля об­го­во­рен­ня про­єк­ту рі­шен­ня та вне­сен­ня кіль­кох тех­нічних пра­вок, під час се­сії ви­рі­ши­ли:

«Ук­ласти уго­ду між Ше­пе­тівсь­кою місь­кою ра­дою та Ви­со­ко­піль­ською се­лищ­ною ра­дою про пе­ре­да­чу суб­венції в су­мі 2000000,00 (два міль­йона гри­вень) із за­галь­но­го фон­ду бюд­же­ту Ше­пе­тівсь­кої місь­кої те­ри­то­рі­аль­ної гро­ма­ди на під­трим­ку міс­це­вої ін­фраструк­ту­ри (на про­ве­ден­ня бу­ді­вель­но-ре­мон­тних ро­біт, в то­му чис­лі на ви­го­тов­лення про­єк­тної до­ку­мен­та­ції, прид­бання бу­ді­вель­них та ін­ших ма­те­рі­алів, не­об­хідних для від­новлю­валь­них ро­біт на об’єк­тах жит­ло­во­го приз­на­чен­ня) у смт Ви­со­ко­піл­ля Бе­рис­лавсь­ко­го району Хер­сонсь­кої об­ласті».
«За» про­го­ло­су­ва­ли 26 де­пу­та­тів.