Школярі в рамках освітнього проєкту створили 4 проєкти на підтримку громади Херсона

4 месяца назад 0

Херсонський національний технічний університет (далі – ХНТУ) і Херсонська обласна військова адміністрація стали співорганізаторами проєкту «Нескорені діти Херсонщини. Відновлення». Проєкт був розроблений молодими херсонцями, учасниками програми Міжнародного республіканського інституту (USAID) «Академія політичного лідерства», одна з яких студентка 2 курсу ХНТУ. Першим місцем, де було реалізовано проєкт, стало місто Хмельницький, куди наразі тимчасово релоковано Херсонський ЗВО, – зазначає преслужба ХНТУ.

Два дні, 13-14 січня 2024 року, інтенсивних тренінгів, практичних занять, презентацій були спрямовані на ознайомлення юнаків і дівчат ВПО з Херсонщини, які зараз проживають в Хмельницькому, з наявними проблемами відновлення херсонської громади та адаптацію їх до післявоєнного життя.
Тренерську роботу в проєкті здійснювали доктор наук з державного управління, професор, професор кафедри державного управління та місцевого самоврядування ХНТУ, експерт Міжнародного республіканського інституту (USAID) Олег Половцев та студентка кафедри державного управління та місцевого самоврядування, член Студентського парламенту ХНТУ, випускниця програм «Школа молодого політика» і «Академія політичного лідерства» Міжнародного республіканського інституту (USAID) Олена Зубаль.

По завершенні тренінгів учасники сформували 4 проєкти, запропоновані на підтримку херсонської громади:• «EnglishBlend» – онлайн-школа англійської для підлітків з окупованої території та переселенців;• «YouthNook» – проєкт покращення інфраструктури бомбосховищ з врахуванням потреб молоді;• «Бурундучки-рятівнички» – освітня онлайн-платформа для навчання юнаків і дівчат основам першої медичної допомоги;• «Полотно спокою» – проєкт створення плакатів з психологічною допомогою та словами підтримки для людей в бомбосховищах.
“По завершенню навчання кожен учасник був нагороджений іменним сертифікатом, футболкою з логотипом проєкту «Нескорені діти Херсонщини. Відновлення» та солодощами від ХНТУ. Запити на подальшу реалізацію цього освітнього проєкту вже надійшли від осередків херсонської громади в Одеській, Львівській областях та Варшавської діаспори херсонців” , – повідомили в ХНТУ.