Що коїться на лівобережжі Херсонської області: Світан назвав завдання ЗСУ

6 месяцев назад 0

ЗСУ (Збройні сили України) мають таке завдання на лівобережжі Херсонської області — відсунути від мирних міст артилерію російських окупантів.

На лівому березі є велика кількість розвідгруп,  в ефірі УНІАН військовий експерт Роман Світан.

"Яке завдання на лівому березі у наших військ — відсунути артилерію супротивника від цивільних міст. Річ у тім, що правий берег густо населений, принаймні у деяких локаціях,… і оскільки російська артилерія знаходиться, ну, буквально, в декількох кілометрах може перебувати від густо населених міст, то у нас завдання забезпечити безпеку мирного населення чи його вивозити…" , — зазначив аналітик.

Експерт додав, що наші бійці працюють над тим, щоб мирні люди були в безпеці.

"Виходимо на лівий берег в основному в режимі груп коригування, а це військова розвідка так звана, яка виконує завдання розвідки, дорозвідки, коригування артилерійського вогню, знищення російських спочатку батарей, далі — частин, ну а потім на території, що звільнилася — або створення плацдарму, припустимо, або якихось інших оборонних дій в режимі активної оборони — те що зараз і відбувається на лівому березі…" , — поділився Світан.

Війна в Україні проти РФ триває — що сьогодні варто знати ​Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) наприкінці жовтня стверджували, що на частині лівого берега Дніпра в Херсонській області захисники української держави просунулися вперед. Пізніше в Силах оборони України повідомили, що наші воїни мають деякі успіхи на лівобережжі, але не розкрили, які саме.

За відомостями агентів військового руху українців і кримських татар під назвою "Атеш", на лівобережжі вороги бояться мирних жителів і тому пішли на хитрість — почали переодягатися в цивільний одяг.​