Штурми острова Нестрига тривають, але не приносять результатів ЗС РФ, — Братчук

2 месяца назад 0

Сергій Братчук. Скріншот: uatv.uaУ районі острова Нестрига Херсонської області збройні сили Росії продовжують атакувати позиції українських захисників, але безрезультатно. Про це сьогодні, 3 червня, в ефірі телеканалу  повідомив речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.
“Острів Нестрига, проводячи певні паралелі, нагадує наші плацдарми на лівобережжі [Дніпра в Херсонській області], особливо в районі населеного пункту Кринки. Тому що, скільки разів говорили про те, що росіяни готуються зачищати або зачистили ці плацдарми? Навіть бункерному фюреру доповідали ще в лютому про те, що там усе закінчилося й українських солдатів немає”, — сказав він.
Він зазначив, що противник здійснює по кілька штурмових атак на день у районі острова, включно з авіаційними атаками.

“Ворог відновив атаки силами 61-ї окремої бригади морської піхоти. Це та сама бригада морської піхоти, яка була вибита з острова Нестрига і він був звільнений нашими морськими піхотинцями. Але, бачите, що російські морські піхотинці перетворюються на підводну морську піхоту”,  — наголосив Братчук.
Бої залишаються складними і нещадними, але, за словами спікера Української добровольчої армії “Південь”, наразі ситуація повністю під контролем Сил оборони України.

“Ворог намагається атакувати, намагається бити артилерією. Відомі випадки, коли наші дронові війська вступають у бій, так зване мале повітря — не авіація, трохи нижче. Саме наші дронові війська атакують і дрони противника. І є підтверджені випадки, коли такі дрони вдається збивати. Тобто мале повітря, за визнанням самих росіян, воно за нами, за українцями”, — підсумував Сергій Братчук.​Як повідомлялося, протяг​ом минулої доби на Придніпровському напрямку, на плацдармах на лівому березі Дніпра, українські воїни п’ять разів дали жорстку відсіч російським загарбникам у районі Кринок.