Шукаємо квартиру в Вінниці

Шукаємо квартиру в Вінниці

4 года назад 0

З огляду на те, що послуги ріелтора становлять від 4 до 8% вартості нерухомості, українці займаються пошуком житла самостійно. Але це складний та тривалий процес, що має на увазі перевірку технічної і юридичної складових квартири. Якщо з оглядом приміщень проблем не виникає, то складання договору вимагає участі юриста. Інакше будь-які помилки обернуться визнанням угоди недійсною та втратою грошей і житлоплощі.

Самостійна покупка житлоплощі: основні нюанси

Враховуючи, що придбання житла складний процес покупцеві потрібно підготуватися. При відповідальному підході та наявності вільного часу все можна зробити самостійно. Прислухаючись до порад фахівців і долаючи поетапно труднощі юридичного характеру можна стати законним власником привабливої квартири у Вінниці.

Впевненої в собі людині під силу розібратися з усіма тонкощами купівлі-продажу житлової нерухомості. Головне розставити пріоритети та цілі. А далі зробити все можливе для їх досягнення. Самостійно підшукуючи нерухомість покупець:

  • Заощаджує гроші на оплату послуг посередників. Заощаджену суму краще витратити на косметичний ремонт, купівлю меблів та інших необхідних для заселення у квартиру речей.
  • Використовує всі доступні джерела інформація, крім бази агентства нерухомості. Це збільшує кількість доступних варіантів. Так можна вибрати оптимальне житло по параметрах.
  • Торгується з власником житлоплощі. Посередник не зацікавлений в зниженні ціни нерухомості. Це впливає на його остаточний дохід. Адже він отримує відсоток від угоди.
  • Вчиться уникати аферистів. З огляду на те, що серед ріелторів часто зустрічаються шахраї, займаючись самостійними пошуками квартири людина уникає проблем.

Сьогодні підбір житла у Вінниці доступний в інтернеті. Пошуки краще починати серед перевірених оголошень і квартир на DOM.RIA. Такі пропозиції 100% відповідають реальності. Це підтверджено панорамними знімками, зробленими інспектором під час вивчення нерухомості. Завдяки програмі перевіреного житла, доступної по всій Україні, DOM.RIA №1 серед конкурентів на ринку нерухомості. Тут ви ніколи не знайдете неактуальну або неправдиву інформацію. Вона завжди перевіряється та оновлюється. Це зручно для покупців та продавців.

Готуємося до угоди

Українцям без доказів зрозуміло, що придбання житлоплощі — дорогий і копіткий захід. Тому це не терпить недбалості та неуважності з боку покупця. Для початку визначтеся зі способом проведення операції. Можна звернутися до ріелтора або самостійно оформити документи. Але часто незнання юридичних тонкощів призводить до грубих помилок. В результаті покупець залишається без грошей і житла. Щоб заощадити можна самостійно вибрати варіант що підходить, а підготовку документації довірити професійному нотаріусу.

Розглядаючи ціноутворення на українському ринку нерухомості варто відзначити що, воно залежить від наступних параметрів:

  • мікрорайон розміщення будинку, де знаходиться квартира;
  • технології які впроваджені в будівництво будівлі;
  • розвиток прилеглих інфраструктурних об’єктів;
  • технічні параметри та стан житлоплощі;
  • кількість кімнат і загальний розмір квартири;
  • особливості планування житлоплощі;
  • розміщення вікон стосовно сторін світу;
  • поверховість висотного будинку;
  • ступінь зносу комунікаційних, інженерних мереж.

У Вінниці ріелтори та власники часто завищують ціну нерухомості від реальних показників. Щоб адекватно оцінити житло в конкретному мікрорайоні потрібно проаналізувати аналогічні варіанти у засобах масової інформації. Чітко визначившись з реальними розцінками можна зрозуміти, коли варто торгуватися, а коли торг недоречний.

Вибираємо між первинним і вторинним житлом

Зважившись на покупку житлової нерухомості в Вінниці важливо визначитися між первинним і вторинним ринком. Перший варіант складно знайти в усталених мікрорайонах. Тому реально купити житло від власника. Хоча покупка квадратних метрів в новобудові безпечніше з юридичного боку. Плюс до всього забудовники пропонують вигідні умови кредитування, розстрочки та покупки житлоплощі на початковому етапі будівництва.

У разі вторинного ринку потрібно уважно підійти до перевірки історії квартири. Важливо переконатися, що немає спадкоємців та інших претендентів на житло, які можуть раптово з’явитися після його продажу. Вони мають законне право оскаржити угоду через суд. Тому до перевірки документації на житлоплощу потрібно підходити відповідальна або залучати професіонала. Другий варіант дорожче, але набагато безпечніше.

А в іншому поставивши перед собою мету та розставивши пріоритети реально придбати нерухомість у Вінниці минаючи посередників. Головне не робити поспішних висновків і не довіряти розповідям власників нерухомого майна.