Сили оборони продовжують тримати позиції в Кринках, попри складні умови логістики, — Гуменюк

4 месяца назад 0

Начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк повідомила, що на лівобережжі Херсонщини є складнощі з логістикою для наших військ, але Сили оборони продовжують утримувати позиції.
Про це вона розповіла в етері
"На лівобережжі Херсонщини дійсно є складнощі з логістикою для наших військ. Це обʼєктивна ситуація. В нас є розуміння, що за спинами наших бійців Дніпро й плавні. Там дійсно не так просто створити окопи й вибудувати лінію оборони.Втім, Сили оборони продовжують тримати позиції в Кринках, а також працюємо над розширенням плацдарму" , — повідомила Гуменюк.
За словами Гуменюк, окупанти втрачають до 50-70% особового складу й техніки після кожного штурму
"Сьогодні Кринки навряд чи можна назвати населеним пунктом. Однак це наш пункт незламності та облаштування й розширення плацдарму. Ворог за минулу добу наважився лише на один штурм, він був для них безрезультатним. Окупанти випробовують різні способи для атак на наші позиції. Втім, кожна нова атака завершується для них зменшенням особового складу й техніки на 50-70%", — додала вона.
14 січня у американському Інституті вивчення війни повідомили, що російські окупаційні війська на тимчасово окупованій Херсонщині все частіше плутають свої безпілотники з українськими і збивають їх
На фронті протягом минулої доби відбулося 94 бойових зіткнень, українські військові відбили майже сотню спроб наступу окупантів на семи ключових напрямках і ліквідували ще 1110 військових РФ