Сили оборони України продовжують стримувати ворога на лівому березі Дніпра на Херсонщині — деталі від Братчука

3 месяца назад 0

Сергій Братчук. Скріншот: uatv.ua
На лівому березі Дніпра в Херсонській області ситуація залишається дуже складною, бо утримувати плацдарм українським захисникам непросто. Логістика Сил оборони України перебуває під впливом ворога. Про це сьогодні, 11 лютого, в ефірі телеканалу  заявив речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

Він зауважив, із посиланням на Генеральний штаб ЗСУ, що російські окупанти не полишають спроб знищити плацдарм на лівобережжі Дніпра.

“Це район населеного пункту Кринки. Нагадаю, що цей плацдарм розтягнутий по фронту щонайменше до 12 км. Це відстань від одного краю села до другого. Тобто ми прекрасно розуміємо, наскільки ця лінія оборони сьогодні розтягнута, що створює труднощі, зокрема і для ворога”, — сказав Братчук.
За його словами, угруповання “Дніпро” противника, якому поставлено завдання знищити плацдарм ЗСУ на лівому березі, налічує 77 тис. осіб особового складу.

“Сьогодні угруповання “Дніпро” отримує бойову техніку і за кілька тижнів поповнило броньовану ударну силу до 100 одиниць. Йдеться про танки, БМП, бронетранспортери, артилерію”, — повідомив він.
Спікер звернув увагу, що українська артилерія з правого берега дуже активно знищує ворога.

“Щодня знищується кілька одиниць ствольної артилерії, що, звісно, знижує бойові спроможності противника. Ну і, власне, дрони, звичайно. Це те, що допомагає сьогодні контролювати ситуацію з так званими “м’ясними штурмами”. Хоча, дійсно, сьогодні ми говоримо про те, що певним чином знизилася інтенсивність цих штурмів”, — додав Братчук.Нагадаємо, на Херсонському напрямку українські зах​исники продовжують утримува​ти позиції та відбивати штурми російських окупаційних військ.