Сили оборони знищили три артилерійські установки військ РФ на лівобережжі Херсонщини

1 год назад 0

Сили оборони півдня за добу 2 квітня знищили три артилерійські установки та три одиниці автобронетехніки на тимчасово окупованій території Херсонщини. Про це в марафоні "Єдині новини" заявила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк.

"Ми продовжуємо знищувати їх зброю та техніку, продовжуємо збивати безпілотні розвідники, які вони пристосували для скидання розривних гранат. Ось такий низький і дуже підленький терор ворог продовжує здійснювати, коли атакує мирне населення. Просто для того, щоб позначити свою присутність"
, — сказала Гуменюк.

За її словами Сили оборони й надалі працюють над тим, щоб зачистити смугу у 30 кілометрів на лівому березі. Це відчувається за кількістю обстрілів російських військ, каже вона.

"За минулий тиждень нам вдалося їх звести до 20 в одну із діб, хоча в більшості діб досягає 50-60. В попередній тиждень це було 90-1000 обстрілів. Однак ворог, наприклад минулої доби, відмовився від використання керованих авіаційних бомб. Це може бути пов'язано з погодними умовами, у нас значно погіршилася погода, і, можливо, коли погода покращиться, вони знову почнуть їх застосовувати. Тому треба пильнувати",  — розповіла Гуменюк

На островах поблизу Херсона переважає активність Сил оборони, каже керівниця пресцентру. Це, за її словами, дозволяє знищувати спостережні пости військ РФ, які вони ще мають на тій території.

"Ми продовжуємо зачищати, в тому числі той самий недофлот, який вони намагаються собі організувати, відтискаючи у місцевих плавзасоби. Погода на нашому боці. Ті легкомоторні плавзасоби призначені суто для риболовлі та пересування в мирних цілях. За такої погоди, яка зараз вирує в тій місцевості, військові РФ не можуть їх використовувати, вони дуже небезпечні й тим більше небезпечні, бо є нашими військовими цілями", — сказала Гуменюк. Що відомо

  • Російська армія протягом 2 квітня обстріляла понад 30 населених пунктів, розташованих неподалік лінії зіткнення. На Херсонщині під ударами опинились Золота Балка, Томарине, Козацьке, Іванівка, Зеленівка, Комишани, Білозерка та Херсон.
  • Війська РФ з використанням керованих авіаційних бомб з Чорного моря атакували Херсонський район. Влучили по сільськогосподарському угіддю. Загиблих та поранених немає повідомила у телемарафоні "Єдині новини" керівниця пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк.
  • Херсонська обласна військова адміністрація створила координаційні центри з ліквідації наслідків обстрілів російськими військами. Команду енергетиків посилили підрозділами з інших областей України. Також допомагає Укрзалізниця підрозділами енергетичного спрямування.