Ситуація у Чорнобаївці під Херсоном

2 года назад 0

Херсоньска міська рада інформує про ситуацію в Чорнобаївці на сьогодні, 2 квітня
Раніше до Чорнобаївки евакуювали жителів зруйнованих від обстрілів будинків в інших населених пунктах громади, хоча чимало обстріляних будинків й в самій Чорнобаївці.
Якщо тимчасово переміщені особи мають потребу у допомозі, вони повинні звернутися до сільської ради, там врегулюють питання надання медичної допомоги, харчування та проживання, мешканці села готові дати прихисток тим, хто через обстріли залишився без даху над головою.
У села, з якими немає автобусного сполучення, сільська рада доставляє продукти харчування й побутові товари. Опікуються Клапаями, Киселівкою, Благодатним. Відновлюється автобусне сполучення з Киселівкою. За інформацією Чорнобаївської сільської ради, сьогодні вранці до Киселівки з Херсона. відправився автобус. З Херсону до Чорнобаївки курсує 4 маршрутних автобуси. Вартість проїзду 15грн.
Чорнобаївська лікарська амбулаторія працює у штатному режимі. Медичні послуги мешканцям громади надаються у приміщенні амбулаторії з 8.30 до 14.00 години щоденно крім неділі. Прийом проводять сімейний лікар, фельдшер, лікар-хірург. Працює лаборант з прийому аналізів. Є можливість придбати ліки у аптеці. Білозерським КНП ЦНСП забезпечено ліками хворих на цукровий діабет.
З 4 квітня планується відновлення роботи з надання послуг по збиранню та вивезенню твердих побутових відходів від населення у північній та східній від траси частині села Чорнобаївка. Питання організації збору ТПВ на іншій частині наразі вирішується. Оплата за надану послугу буде прийматися на місці за готівковий розрахунок.