Слідчі поліції Херсонщини завершили розслідування щодо розтрати понад 700 тисяч гривень

1 неделя назад 0

Протиправні дії вчинив колишній директор одного з комунальних підприємств Херсона. Він заключив договір на придбання за завищеною ціною необхідних для роботи установи будівельних матеріалів.

Наразі зібрана достатня доказова база щодо причетності фігуранта до злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України, та обвинувальний акт щодо підозрюваного скерований на розгляд суду. За розтрату бюджетних коштів в умовах воєнного стану правопорушнику загрожує 8 років ув’язнення.

Про це звітує пресслужба поліції Херсонської області.

Як розповів начальник відділу слідчого управління поліції Херсонщини Олег Мальчевський, економічний злочин стався у січні минулого року. На той час 47-річний фігурант очолював у Херсоні комунальне підприємство. Він заключив з однією з херсонських фірм договір на поставку 4190 листів «OSB плити». Сума договору склала майже 2,5 мільйони гривень.

Однак, під час досудового розслідування було встановлено, що фігурант при цьому скористався правом здійснювати під час воєнного стану закупівлю необхідних товарів без проведення тендеру. І в результаті уклав угоду з постачальником, у якого вартість за одиницю будівельного матеріалу була значно вище за ринкову.

Внаслідок цього з державних коштів було зайво витрачено майже 750 тисяч гривень.

Слідчі кваліфікували протиправні дії експосадовця за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України. Тобто – розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах, в умовах воєнного стану.

Наразі зібрана достатня доказова база щодо причетності фігуранта до злочину і досудове розслідування завершене. Затверджений обласною прокуратурою обвинувальний акт нині скерований на розгляд суду. Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.