Служба безпеки банку, грошова допомога, онлайн-заробіток: через які шахрайські схеми втрачають гроші жителі Херсонщини

5 месяцев назад 0

На Херсонщині через дії шахраїв троє місцевих жителів за кілька днів втратили майже 70 тисяч гривень. Їм дзвонили зі "служби безпеки банку", пропонували грошову допомогу та онлайн-заробіток.

Про це в Telegram  поліція Херсонської області.

25 тисяч гривень перерахувала шахраям жителька Херсонського району.Жінці подзвонив нібито працівник служби безпеки банку і повідомив, що невідомі намагаються зняти гроші з її рахунку. Щоб цього не сталось він запропонував перевести заощадження на нові рахунки, які начебто відкрили для неї, йдеться в повідомленні

Також понад 17 тисяч гривень втратила херсонка, яка намагалась за посиланням у соцмережах оформити грошову допомогу. Вона ввела дані зі своєї банківської карти і гроші зникли з її рахунку.

Ще одна жінка, розповіли в поліції, втратила свої заощадження, бо захотіла заробити грошей і Інтернеті. Вона також зайшла за посиланням та ввела дані картки. Після чого з її рахунку зникли майже 20 тисяч гривень.

За усіма фактами поліція відкрила кримінальні провадження за статтею "Шахрайство" Кримінального кодексу України.

Що треба знати, щоб не попастись на хитрощі шахраїв

  • У поліції радять, якщо телефонують нібито з банків і під різними приводами намагаються дізнатися конфіденційну інформацію чи просять переказати гроші на невідомі рахунки, одразу припиняйте розмову.
  • Самі зателефонуйте на контактний номер вашого банку та з’ясуйте, чи дійсно відбувалася атака на вашу картку.
  • Щоб не втратити кошти, інформацію про будь-які виплати варто брати лише з офіційних джерел, для консультації можна зателефонувати за телефонами організацій.
  • Не переходьте за невідомими посиланнями та не вводьте секретні дані банківських карток.